Team

Styrelse

Daniel Kaplan, styrelseordförande och medgrundare i IRH, har efter sin examen från Handelshögskolan i Stockholm startat och investerat i ett 40-tal bolag såsom Tradera.com, Loanland (Trustbuddy), Storskogen Industrier, Comp Media (Dorunner), Tretti.se, Firm Factory, Kaplans Auktioner, Blade Power och Mobenga samt arbetat på Accenture och OMX. Daniel har mycket stor erfarenhet både som VD, styrelseordförande och investerare i små internet start-ups och bidrar både med generellt affärsmannaskap, förvärvs- och finansieringskompetens.

Johan Ejermark driver teknikhuset Menmo Ventures som startar och driver bolag inom sport, media och teknik. Har bla grundat Mobenga (sålt till Playtech PLC 2011), HittaHem, Everysport, Sportsverige och Nortic. Han har en bakrund inom affärsutveckling och marknadsföring från bla Jobline/Monster.com och Campuz Mobile och har sin utbildning vid Stockholms Universitet.

Anders Lentell är civilingenjör från KTH från början och är idag VD och grundare av gasellföretaget Dynabyte, som med över 70 anställda erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom systemintegration, systemutveckling, systemarkitektur och teknisk projektledning. Dynabyte har redan från start varit med och byggt IRHs tekniska plattform IRF och tillför nödvändig spetskompetens för att lyfta bolaget till nästa steg.

Alexander Murad har en bakgrund som affärsjurist på bl a Mannheimer Swartling och som chefsjurist och inköpschef på Tradimus (numer Aditro). De senaste åren har Alexander tillsammans med bl a Daniel Kaplan drivit Firm Factory Network, vilket har inkluderat grundande och drift av ett antal olika start-ups inom Internet och nya medier. Sedan 2012 är Alexander grundare och partner i Storskogen Industrier, som köper och utvecklar lönsamma industri-, och logistikbolag.

Michael Klingvall har mer än 20 års erfarenhet som VD i olika branscher. 2007 grundade han, tillsammans med sin bror Mathias Klingvall, TheHome.se, som sedermera förvärvades av IRH under 2012.

Ledningsgrupp

Niklas Strandlund | VD
Niklas Strandlund har ekonomiexamen inom marknadsföring och finansiering och har varit verksam inom IRH sedan 2010, först som VD i Kontorsgiganten AB, sedermera som gruppens Brand Manager och nu som VD. Niklas har en gedigen bakgrund med 13 år inom digitala branscher och har bland annat byggt upp verksamheter inom internet från startupnivå och drivit global försäljning och marknadsföring inom mobil e-handel för internationella storbolag. Niklas roller har främst varit inom försäljning, marknadsföring och ledarskap. Niklas styrkor är främst strategisk och varumärkesdriven försäljning, digitala samarbeten och operationell ledning.

Erik Öjner| Online Marketing Manager
Erik Öjner har arbetat för IRH sedan februari 2013 och har det yttersta ansvaret för gruppens marknadsföring och synlighet i digitala kanaler. Erik har tidigare drivit en egen e-handel och eget konsultbolag med fokus på onlinemarknadsföring och e-handel. Han jobbade tidigare på Relevant Traffic som är en Kinnevik-ägd konsultbyrå inom onlinemarknadsföring med fokus på SEO, SEM och webbanalys. Hans främsta bidrag till IRH är kunskap inom de olika onlinekanaler där gruppen för tillfället syns.

Oscar Sagefors | Finance Manager
Oscar Sagefors har arbetat för IRH sedan mars 2013 och är ansvarig för redovisning och ekonomistyrning. Innan Oscar började på IRH har han bl.a. arbetat med redovisning på Fortum och Kinnarps samt som ekonomichef och controller inom miljötekniksektorn. Oscar har en bred redovisningskunskap och betydande erfarenhet av att etablera och effektivisera administrativa processer och ekonomiska rutiner i snabbväxande bolag. Oscar har en magisterexamen inom redovisning och ekonomistyrning från Företagsekonomiska Institutionen på Stockholms Universitet.